Gode råd, hvis du overvejer bankskifte

Overvejer du at skifte bank? Få Økonomistas gode råd til bankskifte

Jeg har skiftet bank to gange, og jeg har undervejs lært mig nogle erfaringer, som du måske kan bruge, hvis du overvejer bankskifte. Det kan godt virke som et stort projekt at indhente tilbud fra forskellige banker, men det behøver det ikke at være. Jeg har selv brugt Mybanker til at skifte bank, hvor jeg endte med at spare 6.000 kr. om året i renter på mit boliglån. Læs min oplevelse med at skifte bank her.

(Denne artikel indeholder affiliatelinks. Bruger du linket til at skifte bank, så støtter du Økonomistas arbejde med magasinet, da jeg får en lille skilling for at henvise til Mybanker)

Der er ofte to grunde til, at man vælger at skifte bank: 

 • Du er utilfreds med servicen i banken/hos rådgiveren
 • Du er utilfreds med priserne 

Sådan forbereder du dig til at skifte bank: 

Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget forberedelse du skal gøre dig inden du finder andre banker at forhandle med, men et godt udgangspunkt er at samle så meget information om din økonomi som mulig. Skal du købe ny bolig, kan det også give mening at lægge et budget for dine udgifter, så banken har overblik over din økonomi, når du henvender dig. Den gode nyhed er, at du kun behøver lave det en gang, så har du det, hver gang du skal bruge det. 

Find frem: 

 • Lønsedler
 • Årsopgørelser 
 • Nuværende lån (herunder bolig, bil, forbrug etc) 
 • Studielånsoversigt (hvis du har studielån)
 • Pensionsoversigt
 • Budget over udgifter 

Gode råd ved bankskifte

 • Find andre banker, hvor du kan få et konkurrence tilbud til din nuværende bank. Har du ikke lyst til at ringe rundt til forskellige banker, så kan du også indtaste dine oplysninger hos mybanker og så kontakter bankerne dig med tilbud. 
 • Du kan også bruge tilbud fra andre banker til at forhandle med din egen bank. 
 • Pristjek jævnligt bankmarkedet og indhent priser fra konkurrerende banker, så du er sikker på, at du altid har de bedste priser på dine ydelser, lån, rente etc.

Vil du gerne skifte bank men ikke selv stå med besværet ved at ringe rundt og tale med en masse banker? Så kan du prøve Mybanker, som kan hjælpe dig med at skifte til en ny bank, der passer til din økonomi og dine drømme, tage hånd om din investering, og hjælpe dig med din daglige økonomi – fx hvis du vil låne til en bil, rejse eller nyt køkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.