Jeg skiftede bank og sparede 6.000 kr. i renter på mit boliglån

Jeg skiftede bank og sparede 6.000 kr. i renter på mit boliglån

Første gang jeg skiftede bank var for seks år siden. Det kom egentlig ikke ud af en ide om at spare penge, men fordi jeg var træt af min nuværende bank.

(Denne artikel indeholder affiliatelinks. Bruger du linket til at skifte bank, så støtter du Økonomistas arbejde med magasinet, da jeg får en lille skilling for at henvise til Mybanker).

De forskellige rådgivere – som jeg blev kastet rundt mellem – havde længe været nedladende i retorikken overfor mig, men det endelige udslag kom, da jeg pludselig skulle have ordnet mine tænder for 40.000 kr.

Det var akut og kunne ikke vente. Min mand og jeg var studerende med en lille indkomst og sparsom opsparing, så det var rigtig mange penge for os. Der fandtes muligheder for dyrere tandlæge-lån, men det billigste var at ringe til banken, så det gjorde jeg. 

Vi har en god økonomi, det kan da ikke blive et problem?

Jeg tænkte ikke det ville blive et problem at låne pengene. Jeg var næsten færdig med studiet og havde en friværdi i lejligheden på flere hundrede tusinde kroner. Men det var et problem. 

Banken ville i hvert fald ikke hjælpe mig. Jeg fortalte, at det jo ikke handlede om en rejse sydpå eller nye møbler, men mine tænder som akut skulle laves og alternativet var et lån med ret dyre renter. Men de var ligeglade. Jeg fik mulighed for at låne pengene fra et familiemedlem, men da jeg så ringede til banken et par måneder senere tabte jeg simpelthen al respekt. 

Gode råd, hvis du overvejer bankskifte

Jeg ringede for at forhøre mig om noget praktisk, og da kaldet næsten var ovre, spurgte rådgiveren i den anden ende om, jeg var interesseret i en kassekredit. Det var jeg ikke, men jeg gik med på legen og spurgte, hvorfor han tænkte det? 

Jo, jeg havde jo ikke så mange penge på kontoen. Jeg pointerede, at jeg jo var studerende og sådan var det jo sidst på måneden, men jeg klarede mig. 

“Skal du have en kassekredit?” – hvad?

Nå, sagde han – jeg kan ellers give dig en kassekredit på 80.000 kr. Ok, sagde jeg – du kan give mig en kassekredit på 80.000 kr. uden at jeg skal fortælle, hvad jeg vil bruge den til, men I ville ikke hjælpe mig med mine tænder, som var et akut problem? 

Jeg orkede ikke at ringe rundt til en masse banker, så en formiddag gik jeg på mybanker.dk og udfyldte information om vores økonomi, andelsboliglån og en time efter blev jeg ringet op af en konkurrerende bank, som gerne ville have os som kunde og kunne tilbyde en lavere rente, hvilket betød, at vi ville spare 6.000 kr. om året i renter – og så var de tilmeld professionelle og i øjenhøjde, hvilket betyder rigtig meget for mig, når jeg skal vælge bank.

Går du også og overvejer et bankskifte? Prøv det nemt på Mybanker

Herefter gik det hurtigt med at skifte bank – og jeg oplevede det egentlig som en nem proces.  Jeg har efterfølgende skiftet bank igen, fordi jeg skulle købe hus, hvor en ny bank kunne tilbyde en endnu bedre rente på boliglån.

Jeg har selv været ret begejstret for at bruge Mybanker – og mit samarbejde med dem udspringer fra de gode oplevelser jeg har haft gennem dem. Jeg sparede tid ved at udfylde mine oplysninger en gang og ikke skulle ringe rundt til samtlige banker, hvilket I sig selv var fedt og jeg synes det kan være et godt sted at starte, hvis du ikke ved, hvem du skal ringe til eller gerne lige vil prøve af om bankskifte kunne give mening for dig og din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.