Bæredygtighed

Økonomistas mission er at inspirere til en stærkere økonomi, men miljøet ligger mig også meget på sinde. Jeg vil gerne have, at Økonomista er en ansvarlig virksomhed, der altid stræber efter at blive så bæredygtig som mulig.

Hvor bæredygtig er virksomheden så?

Magasinet er trykt hos KLS Pureprint, der er et CO2-neutralt trykkeri. De er desuden Cradle-to-Cradle certificeret og miljøneutrale, hvilket betyder, at magasinet er produceret helt uden skadelige kemikalier eller tungmetaller, og når de bliver nedbrudt indgår de positivt i naturens eget kredsløb.

Det betyder også, at det er en del dyrere at trykke magasinet end, hvis jeg havde valgt et almindeligt trykkeri, men jeg føler et ansvar, når man starter et printmedie i 2020, at man også tænker på miljøet.

Jeg kan desuden fortælle, at virksomheden udelukkende bruger printeren til fragtlabels, mens ellers foregår alt andet digitalt for at mindske brugen af papir.

Hvad er jeg ikke i mål med?

Jeg er en enkelt person i denne virksomhed og ligesom andre iværksættere, er jeg også nødt til at tænke på mine omkostninger. Derfor er kuverterne ikke CO2-neutrale eller lavet af genbrugsmateriale. Det vil jeg rigtig gerne prioritere, når virksomheden vokser sig større.

Jeg vil altid stræbe på at være så gennemsigtig som mulig, så har du spørgsmål eller feedback, så kan du altid skrive til mig på milleskjold@oekonomista.dk