Om Økonomista

Hej! Og velkommen til Økonomista – din vej til en stærkere økonomi.

Økonomista er et samlingspunkt for alle aspekter af dit økonomiske liv. Lige fra hverdagens sparetips til eksperter som inspirerer til at ændre pengeadfærd, investering og tankevækkende historier med virkelige mennesker, som fortæller hvordan de takler deres økonomi. Det ene emne udelukker ikke det andet, for en stærk økonomi går hele vejen rundt. 

– og det skal være nemt at gå til. 

 I de snart 6 år jeg har skrevet om privatøkonomi  har jeg dagligt kontakt med mennesker som fortæller, at de rigtig gerne vil vide mere om privatøkonomi –  tage styringen over den – men ligesom mig, savner de et sted at finde inspirationen til det. 

Det er måske ikke lige så nemt at overskue at pløje sig gennem en masser bøger  (det kender jeg selv med to børn) eller tage til foredrag i disse tider. Måske har du også svært ved at få svar på dine økonomiske spørgsmål , enten fordi du synes det er pinligt at spørge andre eller du er bange for en løftet pegefinger. 

Hvad adskiller Økonomista fra andre medier? 

Her taler vi om økonomi på en (k)ærlig og inspirerende måde. Der er ingen løftede pegefingre eller rynken på næsen over, hvordan du prioriterer din økonomi. Økonomistas mission er at kunne inspirere kvinder til en stærkere økonomi på alle områder. 

To gange om året udkommer Økonomista magasinet – et bæredygtigt trykt magasin, der guider til en stærkere økonomi. Og her på hjemmesiden vil du finde inspiration, tips og viden til alle facetter af dit økonomiske liv; investering, arbejdsliv, løn, forbrug etc. 

Økonomista er nemlig et samlingspunkt for alle de spørgsmål, du kunne have om din økonomi og her er ingen løftede pegefingre. Økonomista har ikke alle de rigtige svar på dine spørgsmål, for økonomi er utrolig individuelt, og vi har alle forskellige økonomiske prioriteringer, men jeg håber, at du her på siden kan finde inspiration til at træffe nogle stærke valg for DIN økonomi, uanset hvor du befinder dig på din pengerejse. 

Hvem står bag Økonomista? 

Jeg hedder Mille og er uddannet journalist. De sidste mange år har jeg delt åbent ud af min pengrejse på Instagram. Jeg har selv levet et turbulent ungdomsliv, hvor penge ikke havde mit fokus, og jeg havde ofte overtræk på kontoen eller købte ting for at dumle de svære følelser. Jeg har været på en pengerejse de sidste 6 år, og i dag har jeg plus på kontoen, en opsparing, husejer, investor og redaktør på mit eget økonomi-magasin. Det kan lade sig gøre!

Men jeg vil ikke kun fortælle min historie. Jeg vil fortælle en masse historier. Jeg vil samle en masse viden fra en masse eksperter, så vi alle kan få en stærkere økonomi. For jeg tror på, at vi kan lære rigtig meget af en åbenhed omkring privatøkonomi. 

Kærlig hilsen

Mille Skjold Madsen

Redaktør på Økonomista